Life coach/életvezetési coach állás

“Kreatív, a pezsgést és a pörgős mindennapokat kedvelő life coachot keresünk coaching centrumunkba.

Feltételek:

  • nyitott személyiség
  • coach szemlélet
  • life coaching végzettség

Amit ajánlunk:

  • versenyképes fizetés
  • változatos munka
  • izgalmas, fiatalos csapat
  • színvonalas munkakörnyezet, saját iroda”

 

No valami ilyesmire vágynak sokan akkor, amikor rátalálnak a coaching módszerére, és lelkesen belekezdenek a coaching szakma kitanulásába valamilyen life coach képzés kiválasztásával.

Pedig a valóság az, hogy a coaching végzettség bizony nem jelenti azt, hogy ezen a területen alkalmazottként egykönnyen el lehet helyezkedni. Napjainkban már számos coach képzés érhető el Magyarországon is, melyek különböző időtartam alatt változatos végzettséget nyújtanak nekünk. Az alapvető coach képzések mellett természetesen léteznek szakirányú képzések is, amely jó hír azoknak, akik valóban szeretnének coachként dolgozni a mindennapokban.

Milyen coach állások léteznek?

Az coaching személyre szabott “tanácsadási” módszer, melynek célja a fejlesztés, nevelés, edzés. A life coach lényegében életvezetéssel kapcsolatos tanácsadással foglalkozik. A business coach a vállalatok vezetőit, menedzsereit támogatja a döntéshozásban, a napi feladatok ellátásában, illetve a munka és a magánélet közötti egyensúly fellelésében nyújt támogatást. Végül az executive coach a vállalat vezetőjének a munkahelyi életében igyekszik fenntartható változásokat eszközölni.

Valamennyi ágra igaz, hogy nincsenek meghirdetett coach állások. A klientúrát magunknak kell kiépítenünk és gyarapítanunk. Az ember vagy megteremti és kialakítja saját praxisát, vagy pedig a megszerzett coaching oklevél csak ott “porosodik a polcon”. (Természetesen ne felejtsük el, hogy önismeretünkhöz igenis hozzájárultak coaching tanulmányaink.)

Személyes meggyőződésem, hogy ma Magyarországon a life coaching speciális ágában, a párkapcsolati coachingban van olyan potenciál, amelyet üzleti alapon, saját vállalkozásban is lehet végezni. Üzleti  terülten is kialakítható egy saját praxis, sőt ezen a területen coachok (konzulensek) csoportosulásaival, összefogásával, közös céggé alakulásával is találkozhatunk. Egy dolog azonban mindkét területre igaz: az önmenedzselés elengedhetetlen, ha coachként szeretnénk dolgozni.

Párkapcsolati coach képzésünkön kiemelt hangsúlyt kap a saját praxis kialakításának gyakorlata, a “coaching-marketing” és az ügyfélszerzési módok megismerése.