Szeretettel köszöntöm!

Dr. Mészáros Ádám vagyok, a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet megalapítója és képzési vezetője.

Napi praxisomban egyetemi okleveles mediátorként, párkapcsolati coachként ill. házassági tanácsadóként egyéneknek ill. házaspároknak segítek párkapcsolati problémáik megoldásában budapesti irodámban:

Ebben a szép és nyugodt tárgyalóban fogadom ügyfeleimet.

Párkapcsolati konfliktusok megoldásáról szóló cikkeimet és írásaimat közel 40.000 regisztrált magyar házaspár olvassa hétről hétre www.DrMeszarosAdam.hu oldalamon. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem mediátor képzésének meghívott oktatója, valamint az Igazságügyi Minisztérium senior fokozatú mediátor-kiképző trénere vagyok.

Gyakorlatias és céltudatos embernek tartom magam. Egyik hobbim, hogy praxisomban folyamatosan kutatom és kipróbálom az új – akár külföldi – párkapcsolati kommunikációs, konfliktus-kezelési, terápiás módszereket. És természetesen azokat, amelyek működnek, véglegesen beépítem praxisom módszertanába. Közel 10 év gyűjtésének az letisztult eredményét adom át képzésemen a résztvevőknek.

Ahol találkozhatott velem:

Mediátor Képzés

Magánéletem és hitvallásom

Nagyon hálás vagyok a feleségemnek, akivel boldog házasságban élhetek. Kislányaink otthoni nevelése mellett biztos bázist jelent számomra szakmai utamon:

csalad

Fontos ugyanakkor, hogy a házasságomban megélt dolgokat nem hozhatom bele a napi munkámba. Példákat hozhatok a házasságomból, de az abban megélt konkrét megoldásokat már nem javasolhatom mindenkinek. Mert ez az én házasságom, a saját problémáival és az azokra adott saját megoldásainkkal.

Mert igen, problémák az én házasságomban is jönnek.

Idilli házasság?

A fenti képt talán kicsit idillinek tűnik. De ez nem véletlen! A házasságom tényleg közelít az idillihez!

És ezt nem nagyképűségből írom le. És senkit nem akarok ezzel hergelni. Hanem üzenni akarok:

Az idilli házasságom egyáltalán nem a szerencse műve! Nem is azért ilyen jó, mert ez a hivatásom. Nem, nem erről van szó.

A házasságom azért idilli, mert megdolgoztunk érte.

Igen, sok munkánk van ebben a képben. Évek munkája. Dolgoznunk kellett a kapcsolatunkon. És legfőbbképpen magunkon! A feleségemnek is magán. És nekem is magamon.

Mert a feleségem és én is emberből vagyok. És ez azzal jár, hogy rendszeresen jönnek időzített bombák a kapcsolatunkban, amelyekkel meg kell küzdenünk.

Ha valaki abban a hitben él, hogy egyszer megold majd egy nagy problémát a párjával, és onnantól minden jó lesz, előre szólok: nagyon nagyot fog hasalni.

Mert a házasságban nem a problémamentesség a cél!

SOHA nem lesz problémamentes a házasságunk. Folyamatosan új helyzetek jönnek, amelyekben a problémák termelődnek! És ez egy természetes dolog!

A cél az, hogy legyen elég tudásunk, lelki erőnk és akaratunk a szembejövő problémákkal megküzdeni úgy, hogy eközben nem ellenséggé válunk, hanem egymást segítjük, támogatjuk és megértjük.

És ez sokszor ott kezdődik, hogy be tudjuk fejezni az önbecsapást, hogy velünk minden rendben van, és a másiknak kell megváltoznia.

Egy házasság onnantól válik idillivé:
→ amikor a problémák során be tudjuk látni a felelősségünket,
→ amikor ki tudjuk mondani ott legbelül magunknak, hogy nekünk még tanulnunk kell,
→ amikor meg tudjuk engedni magunknak, hogy meglássuk a saját hibáinkat,
→ amikor tudunk akkor is cselekedni, ha éppen kényelmetlen vagy fáj,
→ amikor tudunk segítséget kérni.

Mert valójában nincs idilli házasság! Csak olyan házasság van, amelyben van egy férj és egy feleség, aki a házasságát idillivé teszi. Mindenki a maga részéről.

Örülök, hogy egyre többen hisszük és tudjuk mindezt, és hogy ezzel a gondolatommal egyáltalán nem vagyok egyedül!

Köszönöm minden jelenlegi és leendő kollégámnak, hogy velem tart! 🙂

Dr. Mészáros Ádám