Párkapcsolati tanácsadó képzés

Nagy örömömre szolgál, hogy sok kimondottan jó párkapcsolatokkal foglalkozó szakembert képezhettem ki az elmúlt években.

A párkapcsolati tanácsadás, házassági tanácsadás, párkapcsolati coaching és tréning (ezek különböző irányai a párkapcsolati segítésnek) népszerű irányaiban sokan magát a tanácsadást választják első számú eszközként munkájukhoz.

Mitől lehet jó valaki a párkapcsolati tanácsadás területén? Milyen egy jó párkapcsolati tanácsadó?

  1. Nemcsak a pár tagjait, nem csak a párt mint egészet látja meg egy élethelyzetben, hanem a pár történetét, a tagok egyéni sorsát, gyermekkorát, az onnan hozott mintákat, a felmenőktől örökölt tulajdonságokat, a sorsra kiható felmenői történeteket is egységben látja. Nem személyeket és párkapcsolati problémákat lát, hanem sok nézőpontból látja át két személy összefonódó élethelyzetét.
  2. Empatikus, jól kommunikál, így a résztvevő felek a folyamat során végig úgy érzik, hogy a tanácsadó független, de mégis nagyon megértő és elfogadó (ennek akár egy megcsalásos élethelyzetben is teljes mértékben érvényesülnie kell).
  3. A jó tanácsadó hiteles: személyes életében is példát tud adni a párkapcsolat működtetéséről vagy az abban való fejlődésről.

Hol lehet ma párkapcsolati tanácsadó képzést tanulni? Mit lehet azon tanulni?

A párkapcsolati tanácsadó képzés célja, hogy a résztvevők bármilyen párkapcsolati vagy házassági problémával állnak is szemben, az egyén vagy házaspár párkapcsolati problémáját be tudják sorolni egy átlátható és logikus rendszerbe, amelyben rendelkezésükre áll olyan módszertan, amellyel sikerrel tudnak segíteni másoknak.

Jó szívvel ajánlom e témában indított képzésemet.