Családterapeuta képzés

Magyarországon a családterápia elméletét és gyakorlatát több képzőintézmény is oktatja, nézzük miből választhat az, aki ezt a szép hivatást szeretné választani.

1) Wesley János Lelkészképző Főiskola

A főiskolán alapdiploma megléte mellett (felsőfokú szakirányú továbbképzés keretein belül) van lehetőség családkonzulens/családterapeuta oklevelet szeretni.

A képzést sikeresen elvégző hallgatók képessé válnak a családokban előforduló (alapvetően kapcsolati, kommunikációs) problémák kezelésére.

Részletek a képzésről itt:

http://www.wesley.hu/szak/csaladkonzulenscsaladterapeuta

2) Magyar Családterápiás Egyesület

Az egyesület a hazai családterápiás képzések, továbbképzések és családterápiás tevékenységek egyik koordinálója, és a jelentős külföldi családterápiás képzszervezetek tagja (EFTA – Európai Családterápiás Kiképző Intézetek Szövetsége, IFTA – Nemzetközi Családterápiás Kiképző Intézetek Szövetsége)

A családterapeuta képzés során a résztvevők a családterápia elméleti és módszertani képzésben, szupervízióban és önismereti sajátélményben is részesülnek. Az aktuális képzésekről és további tudnivalókról innen érdeklődhet:

http://www.csaladterapia.hu/tanfolyamok

3) MEGÚJULÁS Családterápiás Intézet

A pécsi illetőségű szervezet szintén EFTA tag, és dr. Csonka Judit vezetésével a családterápia fontos hazai képviselője.

Képzési lehetőség:

http://www.csaladter.hu/kepzesek-szuperviziok/

 

4) Kolozsvári Rendszerszemléletű Családterápiás Egyesület

Erdélyi érdeklődőknek külön lehetőséget jelent a Kolozsvári Rendszerszemléletű Családterápiás Egyesület:

http://www.terapeuta.ro/magyar/csaladterapias_kepzes/csaladterapias_kepzes_3.html